Välj en sida

Du har precis wrappat din bil med en läcker färg. Då kommer frågan, kan man tvätta bilen när den har folierats?

Bil wraps kan tvättas, och tvättar du för hand är det mindre sannolikt att du råkar orsaka skador. Att använda automatiska biltvättar rekommenderar vi inte att du gör! Detta eftersom kan riskera att skada eller tillochmed dra av hela folien! Beroende på vilken inpackning som används kan du kanske använda en högtryckstvätt förutsatt att trycket och temperaturen är låga och att du använder en vidvinkelspray. Se mer om wrapping här.

Regelbunden och skonsam tvätt är ett av de bästa sätten att förlänga livslängden på bilfolien.

Så underhåller du

Kan bilinpackningar poleras?

Många polermedel innehåller slipmedel som kan skada folien på bilen. Det finns polermedel speciellt utformade för wrappade bilar.

Kan bilinpackningar vaxas?

Normalt finns det ingen anledning att vaxa en inpackad bil, eftersom vinylen ger samma resultat som vaxet. Om du vill vaxa ditt fordon bör du använda rent vax, eller ett vax speciellt designat för bilfolie.

Kan bilinpackningar repareras?

Om du tar hand om din folie kan du förvänta dig att den håller i flera år. Som sagt, olyckor och dåligt underhåll kan minska livslängden. Du kan också upptäcka att naturligt slitage leder till att omslaget ser gammalt ut. Som tur är – är det relativt enkelt att reparera en bil wrap. Även om du folierat hela fordonet brukar wrappingen bestå av olika sektioner, så om en sektion är skadad behöver man vanligtvis inte wrappa om hela bilen, utan endast den panelen.

Kan jag ta bort bubblor från min bilfolie?

Bubblor skapas främst när vinylen appliceras, så diskutera med teknikern att ta bort dessa om du är missnöjd. Kom ihåg att vissa märken nästan är oundvikliga på rundade ytor, med tanke på limmets karaktär.

Kan du ta wrappingen från bilen?

Normalt tas folien långsamt bort med en värmekälla som en värmepistol. Det är bäst att ta bort din wrap professionellt för att säkerställa att bilen lämnas i bästa möjliga skick.

Se hur man wrappar en bil!